Omschrijving:

Amaru Boko beschikt over een heus elitepedigree. Vader Coktail Jet, en zijn vele met succes in de fokkerij actieve zoons, behoeft verder geen nadere introductie. Moeder Sue Boko heeft haar sporen in de fokkerij echter ook meer dan verdiend, zo bracht ze naast Amaru in de vorm van INTI BOKO 3,1.12,3 (SEK.5.233.000) en GRANT BOKO 4,1.10,9 (SEK.2.728.466) nog twee Klassieke- dan wel Groep I-winnaars.

De loopbaan van Amaru Boko kende aanvankelijk een kickstart. Als driejarige scoorde hij uit zijn eerste zes starts vier zeges, een tweede en een derde plek. Zijn explosiviteit was van begin af aan een belangrijk wapen. Bij zijn zevende start, de E3-finale over de middenafstand, knalde hij vanaf startnummer 5 direct naar de kop. Het was zijn eerste koers zonder ijzers onder alle vier zijn hoeven en blijkbaar bezorgde hem dat een extra versnelling. Hij won met speels gemak en liet o.a. Kadett C.D. en Raja Mirchi ver achter zich. Hij raakte echter geblesseerd en zou tien maanden langs de zijlijn staan. Gezien de op dat moment bestaande krachtsverhoudingen heeft hem dat veel winsom gescheeld.

Eenmaal terug als vierjarige nam hij direct zijn plek weer in tussen de voorhoede van de jaargang, om vervolgens ook direct aansluiting te vinden bij de oudere eliteklasse. Zijn meest voorname zeges boekte hij in de E3-Final (middenafstand), serie Derby, serie Grand Prix de l’UET, serie SprinterMästaren, Gulddivisionen Final, Ego Boys Minne, Meadow Roads lopp, Gösta Bergengrens Minneslopp, Gävle Stora Pris, Östersunds Stora Stayerlopp, E3000 – Stayerlopp en een afdeling van de Gulddivisionen. Verder werd hij o.a. tweede in de Sundsvall Open Trot en derde in de SprinterMästaren Final.

Nakomelingen:

Vader van o.m. (eerste jaargang 2017): de eerste jaargang (nu twee jaar oud) bestaat uit slechts vijf producten. Zijn eerste commerciële jaargang stamt uit 2018.