Afgelopen zaterdag (01-09-2018) schreef Hachiko de Veluwe de Finse Derby op zijn naam. In handen van de Finse toppikeur Jorma Kontio maakte de Timoko-zoon de verwachtingen helemaal waar. Voor Kontio was het de negende keer dat hij de Finse Derby won. Trainer Timo Nurmos turfde zijn vijfde zege in deze Finse klassieker!

De zege van Hachiko de Veluwe was goed voor 1.5 miljoen Zweedse kronen en met een kilometertijd van 1.13,3 over 2.600 meter bleef Hachiko slechts een tiende verwijderd van het koersrecord van Jonesy uit 2014.

Hachiko de Veluwe werd gefokt door en is in het bezit van Stal Lars Ingman  die ook de winnaar van 2012, Brad de Veluwe, fokte. Zoals gezegd is Hachiko de Veluwe een zoon van “onze” Timoko uit de sterk verervende Muscles Yankee-dochter Amazing Ride. Zij bracht o.a. ook voornoemde Bard de Veluwe, Gizmo de Veluwe en Isaac de Veluwe die onlangs zijn loopbaan begon onder de hoede van trainer Paul Hagoort.

Tijdens de 2e editie van de Wolvega International Yearling Sale veilen we, onder catalogusnummer 87, een dochter van Timoko (zie foto boven)!