Amper een jaar na de eerste editie van de Wolvega International Yearling Sale doen de destijds geveilde jaarlingen weer van zich spreken. Het eerste grote succes is voor Gaya de Pervenche. Zij won op de baan van Berlijn Mariendorf de Jugend Preis en verdiende daarmee liefst 10.000 euro.

De dochter van Bold Eagle en Her Way kwam in 2017 met nummer 71 onder de hamer. Met een bod van 34.000 euro bleek haar fokker, dhr. Reugebrink, de merrie teruggekocht te hebben. Daarmee had Reugebrink een juiste keuze gemaakt want al in haar kwalificatieproef liet Gaya de Pervenche zien dat ze over veel talent beschikt. Op Victoria Park liep ze eind juli 1.17,6 over 1.609 meter. Bij haar zege in de Jugend |Preis ging ze nog sneller en toonde ze 1.16,4 over 1.900 meter.

Tijdens de Wolvega International Yearl;ing Sale van 2018 zal er opnieuw een jaarling van Bold Eagle in de veiling verschijnen.

Met een bod van 65.000 euro ging Arquana As (zie foto boven) de boeken in als de één na duurste van de veiling. De Italiaanse merrie van Chapter Seven ging naar Leendert Gerrits die haar bij Paul Hagoort in training zette. Afgelopen vrijdag maakte Arquana As haar opwachting in een kwalificatie op de baan van Victoria Park.

De merrie werd bij deze gelegenheid gereden door Robin Bakker en die stuurde haar rond in een kilometertijd van 1.16,4 over 1.609 meter. Daarmee scoorde Arquana As een ruime voldoende en kan de merrie beginnen aan een veelbelovende carrière op de internationale koersbanen.

Chapter Seven is momenteel een veel gevraagde hengst. Met Kayster Boko biedt de Wolvega International Yearling Sale u tijdens deze editie de kans op een Nederlandse dochter van deze Amerikaanse geweldenaar!