Met het bekend worden van de lijst met te veilen jaarlingen krijgt de Wolvega International Yearling Sale langzamerhand concretere vormen. De organisatie is er in geslaagd om prachtige lijst samen te stellen met daarin diverse opvallende namen.

Timoko is de hofleverancier geworden. De hengst zette zijn glansrijke carrière onlangs nog extra kracht bij door de Elitloppet voor de tweede keer te winnen en daarbij op tienjarige leeftijd ook nog eens het koersrecord te verbreken. Zijn nakomelingen beginnen nu ook furore te maken in Frankrijk en daarbuiten. Dreammoko (1.11,5 – €. 245.910) is daar wellicht het beste voorbeeld van.

Verder vindt u op deze veiling nakomelingen van o.a. Bold Eagle, Ready Cash, Donato Hanover, Chapter Seven, Explosive Matter, Trixton en nog 32 andere top hengsten! Ook de moederlijnen van de aangeboden jaarlingen zijn van het allerhoogste niveau en produceerden reeds diverse grote namen op de koersbanen in binnen- en buitenland.

Op de Wolvega International Yearling sale worden jaarlingen uit zes verschillende landen ter veiling aangeboden. Naast paarden uit het Zweedse, Italiaanse, Duitse, Franse en Belgische stamboek komen ook enkele talentvolle jaarlingen uit het Nederlandse stamboek onder de hamer.

De veiling zal worden geleid door Hans Sinnige en daarmee heeft de Wolvega International Yearling Sale één van de meest ervaren veilingmeesters van Europa in huis. Daarnaast wordt er momenteel door Bas Schwarz hard gewerkt aan de uitgebreide beschrijvingen van de aangeboden jaarlingen. Het resultaat van zijn werk zal in de eerste week verschijnen in de veilingcatalogus. Deze zal o.a. op Victoria Park te verkrijgen zijn.

Daags na de Wolvega International Yearling Sale vindt er op Victoria Park Wolvega tevens een Premium meeting plaats. Het hoogtepunt van deze meeting is ongetwijfeld de finale van de Breeders Course voor tweejarigen waarin de top van Europa de degens met elkaar zal kruisen. Tijdens deze meeting zijn er tevens diverse koersen om de Breeders Crown. Een absolute kans om er een geweldig drafsportweekend van de te maken. Op de website leest u waar in de directe omgeving van Victoria Park u het beste kunt overnachten.

In de aanloop van zaterdag 21 en zondag 22 oktober houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent deze schitterende jaarlingveiling. Houdt u onze website dus in de gaten en noteer dit weekend alvast in uw agenda!